Vi bruger cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse og til statistik. Ved at fortsætte på sitet accepterer du brugen af cookies. OK

Historie og filosofi

Yakult kan se tilbage på en lang og unik historie. Den tog sin begyndelse for mere end 80 år siden med den japanske videnskabsmand dr. Minoru Shirota, som grundlagde Yakult.

I 1930 udvalgte og dyrkede videnskabsmanden dr. Shirota en mælkesyrebakterie, der senere blev navngivet efter ham, Lactobacillus casei Shirota. Fem år senere gjorde han denne mælkesyrebakterie tilgængelig for offentligheden, da han efter sine studier udviklede drikken Yakult i 1935. I dag, mere end 80 år senere, drikker millioner af mennesker i 33 lande Yakult.

I forreste række står Yakults generelle overbevisning om, at fysisk, socialt og mentalt velbefindende skal betragtes holistisk. Denne filosofi er grundlaget for mange af vores virksomheds aktiviteter i hele verden.

Det var Yakult-grundlæggeren dr. Minoru Shirotas vision at gøre Lactobacillus casei Shirota tilgængelig for alle. I 1935 kom han tættere på sin vision med udviklingen af drikken Yakult. Som kosmopolitisk tænker valgte han navnet Yakult med inspiration fra ’Jahurto’, som betyder yoghurt på esperanto. Yakult er en velsmagende drik baseret på gæret mælk.

Sådan blev Shirotas vision virkelighed. Lange og intense års videnskabelig forskning ligger til grund for Yakult. I 1955 blev Yakult Honsha åbnet i Tokyo som hovedkontor for produktion og salg af Yakult. Samme år blev der åbnet et institut for videnskabelig forskning i Kyoto. Forskningscenteret Yakult Research Center har siden 1967 ligget i Tokyo. I 2005 blev det første europæiske forskningscenter etableret i Gent i Belgien.